Facilitair management

Doelpubliek

Het doelpubliek van de posthogeschoolopleiding 'Facilitair Management' is zeer ruim. De opleiding richt zich voornamelijk op de “selfmade facility manager” die voor het uitvoeren van zijn opdrachten geen specifieke vooropleiding heeft genoten en vooral op “tactisch niveau” actief is.

Programma

Inhoud
De opleiding bestrijkt een waaier aan disciplines en spitst zich algemeen toe op de taken van een facilitair manager, zijn plaats in de organisatie en de trends binnen het vakgebied. 
 
De opleiding bestaat uit drie delen:
In het eerste deel komen voornamelijk aan bod: organisatie & normering FM, financieel beheer en budgettering, contractmanagement, documentbeheer, enz...
In het tweede deel focust de opleiding op gebouwgebonden diensten: algemene technieken, beveiliging, energiebeheer, ICT software en hardware, onderhoud…
In het derde deel tenslotte komen de persoonsgebonden diensten aan bod: verhuismanagement, catering-, schoonmaak- en afvalbeheer.
Een specifieke beschrijving van de module-inhouden vindt u op de pagina's specifiek voor elk van de modules. 

Organisatie 

Het programma is modulair opgebouwd. U kan de volledige opleiding volgen, of ervoor kiezen om voor één of enkele specifieke modules in te schrijven. Maximaal 25 deelnemers worden toegelaten tot de opleiding om een goede interactie met de docenten en medecursisten te garanderen.
De opleiding wordt jaarlijks ingericht. In totaal worden 16 lesdagen ingericht, en dit telkens op de tweede en vierde donderdag van de maand (tenzij feestdag of verlofperiode). De lessen gaan van start vanaf 09u00 tot en met 17u00. Tijdens een onderbreking wordt u een verzorgde warme maaltijd aangeboden.

Evaluatie
Cursisten die de volledige opleiding volgen én het getuigschrift wensen te bekomen van de opleiding 'Facilitair management', dienen een eindwerk te maken en dit te verdedigen voor een jury. Cursisten die slechts enkele modules volgen of ervoor kiezen geen eindwerk te maken, ontvangen een attest van deelname voor de opleidingsdagen waarop ze aanwezig waren.

Partner

Odisee organiseert de opleiding in samenwerking met de beroepsfederatie voor facilitair managers 'International Facility Management Association' (IFMA).

Docenten
Een uitgebreide groep van gastdocenten (zowel academisch als praktijkgericht) verzorgen met enthousiasme de verschillende modules. Waar mogelijk wordt vertrokken vanuit een theoretisch kader dat aangevuld wordt met één of meerdere praktijkgetuigenissen, met speciale aandacht voor de toepassing binnen het facilitaire werkveld.

Praktische Info

Start: donderdag, 12 oktober, 2017
Studiegeld voor de opleiding: 3500 €
Locatie: Technologiecampus Gent, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent, Belgium

Contact

Inhoud van het programma:
Inschrijving - facturatie:
elisabeth.platteeuw@kuleuven.be

ma, di, do en vrij van 09u00 - 17u00

09 265 86 18