Sales en Business development

Doelpubliek

Je hebt net een bachelor- of masterdiploma behaald en wil heel graag de verworven competenties aanvullen met een opleiding rond commerciële vaardigheden.
 
Je staat aan het begin van je loopbaan en ontdekt dat je een sterke interesse hebt in de commerciële aspecten van het ondernemen en dat je klantenrelaties professioneel wil uitbouwen.
 
Of misschien wil je graag van een commerciële functie op een binnendienst overstappen naar een verkoopfunctie bij de buitendienst en echt met klanten onderhandelen en relaties opbouwen?

Programma

Opleidingsconcept

In het werkveld is er een groeiend tekort aan echte specialisten met een sterke commerciële opleiding: mensen met gespecialiseerde kennis (technisch, wetenschappelijk…) die tevens goed met klanten kunnen onderhandelen.

Met dit postgraduaat leer je precies hoe je best commercieel en communicatief handelt in een dergelijke verkoopcontext, zowel in een B2C (business-to-consumer) als in een B2B (business-to-business) omgeving. Naast de aangereikte theorie, wordt eveneens veel aandacht besteed aan praktische toepassingen aan de hand van cases, getuigenissen, rollenspelen…
 
Na dit postgraduaat heb je een grondig inzicht verworven in de basisprincipes van sales en marketing en kan je aan klanten oplossingen verkopen die rechtstreeks bijdragen aan hun commerciële en financiële doelstellingen.
Inhoud
 
Dit postgraduaat omvat 30 studiepunten, dit betekent dat er nog steeds recht is op kinderbijslag voor studenten jonger dan 25 jaar !
 
Het programma bestaat uit vier specifieke en vooral toepasbare modules over communicatieve, sociale en salesvaardigheden.
Module I: Sales en marketing in de organisatie.
Module II: Salesvaardigheden
Module III: Sales- en accountmanagement
Module IV: Sales in de praktijk
 
Organisatie
  • Aantal sessies: 23 lesdagen + praktijk
  • Duur van de sessies: 6 uur tussen 9.30u en 16.30u
  • Op maandag en dinsdag, af en toe ook op woensdag
  • Start: ma 2 oktober 2017
  • Einde opleiding: maart 2018 (inclusief praktijkopdracht en 2 examenkansen)

En wat vinden de alumni zelf van deze opleiding?

Bekijk het filmpje op YouTube.

Praktische Info

Start: maandag, 2 oktober, 2017
Studiegeld voor de opleiding: 1375 €
Locatie: Technologiecampus Gent, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent, Belgium

Contact

Inhoud van het programma:
Inschrijving - facturatie:
heidi.poelman@odisee.be

Afwezig op woensdag en vrijdagnamiddag

+32 (0)9 267 27 09