Praktische aspecten van Vastgoed

Doelpubliek

Al wie professioneel met vastgoed te maken heeft en een bredere blik wenst te krijgen op dit domein. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. U werkt als professional bij vastgoedmakelaars en syndici, bank- en verzekeringskantoren, notariaten, (gemeentelijke) stedenbouwkundige diensten, projectontwikkelaars, financiële instellingen, banken, aannemersbedrijven, architecten- en studiebureaus, (vastgoed)expertbureaus, facility managers, landmeter/schatters, advocatenkantoren,...

Programma

​Inleiding

De vastgoedwereld is veelzijdig, dynamisch en complex. Het is soms lastig om de denkwijze van de verschillende vastgoedspelers, zoals makelaars, projectontwikkelaars, aannemers en beleggers in vastgoed te doorgronden. Hoe nemen zij beslissingen? Welke rendementseisen hebben zij? Om inzicht in de denkwijze van vastgoedspelers in de huidige markt te verkrijgen zijn er een aantal aspecten erg belangrijk. Sleutelbegrippen hierbij zijn de financiële, bouwtechnische en juridische aspecten van vastgoed.

Deze basisopleiding biedt de gelegenheid om basiskennis te ontwikkelen die direct professioneel in de praktijk kan worden toegepast. De cursus gaat in op een aantal van de vraagstukken waarmee de sector wordt geconfronteerd en speelt tegelijkertijd in op de actuele ontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

Via een helikopterview wordt praktijkervaring ondersteund met meer theoretische kennis. En tegelijkertijd toetst u op interactieve wijze uw kennis aan inspirerende praktijkervaring!

Toelatingsvoorwaarden

Voor iedereen die zich wil bekwamen in de praktijk en theorie van vastgoed. U hebt een bachelordiploma of overtuigt het programmacomité met een motivatiebrief. Het programmacomité beslist over de toelating tot de opleiding.

Inhoud: zie bijgevoegde folder

De opleiding bestaat uit vier modules en beslaat 36 contacturen.

Module 1: Financiële aspecten (3 sessies)
Module 2: Juridische aspecten (3 sessies)
Module 3: Bouwtechnische aspecten ( 2 sessies)
Module 4: Een vastgoedproject in de praktijk (1 sessie)

Getuigschrift

U krijgt een attest van deelname indien u minstens 6 sessies bijwoont. Na afloop wordt elke module (optioneel) geëvalueerd. Als u de evaluatie succesvol aflegt, ontvangt u als bevestging van uw geslaagde deelname een getuigschrift van permanente vorming, uitgereikt door Odisee. Voor vastgoedmakelaars wordt op vraag een attest Permanente Vorming afgegeven.

Lesdata en locatie

Donderdag 18 en 25 februari 2016, 3, 10, 17 en 24 maart. 14, 21 en 28 april, 12 en 19 mei 2016. Telkens van 16u tot 20.15u.
Locatie: KU Leuven campus Kulak, E. Sabbelaan 53 in Kortrijk.

Deelnameprijs
De deelnameprijs bedraagt 870 euro. U kan tot 50% besparen op uw deelnameprijs via uw KMO-portefeuille. Meer info op www.kmo-portefeuille.be

Inschrijven

U kan enkel inschrijven via http://puc.kuleuven-kulak.be (dus NIET via deze Odisee-website), voor 10 februari 2016. Een kopie van uw bachelordiploma of uw motivatiebrief kunt u uploaden bij de elektronische inschrijving. Het aantal deelnemers is beperkt.

Brochure - Programmagids

Contact

Inhoud van het programma:
Inschrijving - facturatie:
kathy.stevens@odisee.be

ma, di en do: 8u30 - 16u

Monday, Tuesday, Thursday: 8.30 AM - 4 PM

+32 (0)9 267 27 09 of +32 (0)9 265 86 18

Inschrijven is momenteel niet mogelijk.